Workshops

Workshops:

"omgaan met mijn digitale spiegelreflex camera"

Fotoworkshop DSLR Basis:

Als jij al een tijdje aan het stoeien bent met je camera is dit misschien iets voor jouw! In deze workshop wordt het allemaal rustig uitgelegd, in begrijpelijke taal. In deze Workshop wordt aandacht besteed aan de basis instellingen van de digitale spiegelreflex camera en een stap verder, de handmatige instellingen.

Te behandelen punten:
● Lichtmeting met de camera
● ISO waarde
● Belichtings correcties: plus/min
● Scherpstellen, automatisch/handmatig
● Soort lenzen
● Lichtsterkte
● Sluitertijd
● Diafragma
● Compositie
● Wit balance

De onderwerpen worden op een gewone en begrijpelijke manier uitgelegd. Na het volgen van deze workshop ben je vertrouwd in het gebruik van de camera en zo zal je minder de "automaat-stand" gebruiken!

Deze workshop is meestal op een zaterdag en duurt 1 dag, van 10:30 - 16:30 uur. Bestaat 's ochtends uit theorie en na de lunch praktijk, (welke meestal buiten is). 

Bij de workshop is inbegrepen: een naslagwerk, een eenvoudige lunch, koffie/thee en frisdrank.

Kosten workshop: €89,95 per deelnemer. (min. 3 deelnemers / max. 9 deelnemers)

Workshop samen met vrienden of familie is ook mogelijk, bel of mail voor meer informatie.

Fotoworkshop DSLR Mini:

In deze opfris workshop gaan de we het gebruik van de Digitale Spiegel Reflex Camera en het maken van foto's hiermee, weer up-to-date maken. We gaan tijdens de mini workshop de camera theoretisch en praktisch gebruiken met voorbeelden, zodat hierna de camera weer als vanzelfsprekend gebruikt wordt. Deze workshop kan op diverse locatie's gegeven worden, maar is ook op aanvraag mogelijk voor vrienden of familie groepen. Bij de workshop is inbegrepen: een naslagwerk, koffie/thee/frisdrank.

De onderwerpen worden op een gewone en begrijpelijke manier uitgelegd. Na het volgen van deze workshop ben je weer vertrouwd in het gebruik van de camera en zo zal je minder de "automaat-stand" gebruiken!

Deze workshop is meestal op een zaterdag en duurt 1 dagdeel, van 13:30 - 17:30 uur. Bestaat uit theorie en praktijk, (welke meestal buiten is). 

Bij de workshop is inbegrepen: een naslagwerk, koffie/thee en frisdrank.

Kosten workshop: €49,95 per deelnemer. (min. 3 deelnemers / max. 9 deelnemers)

Workshop samen met vrienden of familie is ook mogelijk, bel of mail voor meer informatie.

Workshops:

"Fotobewerking"

De foto's die gemaakt worden met een (spiegelreflex) camera worden door de meeste fotografen nabewerkt, om de kwaliteit nog beter te waarborgen. Dit houd in dat je een aantal stappen doorloopt en deze met alle foto's kan doen, handmatig of in een batch file!?

Het klinkt allemaal erg technisch, maar dat valt mee als je zelf met de photo-editing software pakket(ten) gewerkt heb en weet waar je deze stappen kan maken en meer! In een aangepaste workshop, afhankelijk van de software, kan ik dit in 1 á 2 dagen duidelijk maken en zal je hierna de weg weten te vinden in de photo-editing software pakketten. Het kunnen de gratis versies zijn: GIMP, PAINT.net, Pixlr.com. Maar ook Photoshop (elements), Lightroom of ON1, afhankelijk van je eigen interesse. vereisten is wel dat je zelf in het bezit bent van een laptop, legitieme software versie van het photo-editing software pakket  of een proefversie (meestal 7 dagen volledige versie testen) om deel te nemen aan deze workshop.

Ook dit is op aanvraag met vrienden of collega's. Mogelijke data volgen nog.

Combi Workshop: gevorderde fotografie en fotobewerking

Combi Workshop: gevorderde fotografie en fotobewerking.

Deze workshop is voor de fotograaf die verder wil met de M-stand, maar te weinig weet over de iso, diafragma en sluitertijd combinatie. Belangrijk is dat je de basis weet (al gebruik maakt van de A en S tand) en je camera kent. Natuurlijk kan ik ook daar meer over vertellen of vragen beantwoorden.

We gaan in de ochtend aan de slag met de digitale camera om deze in M-stand te gebruiken en in de middag de foto na te bewerken. Hierin wil ik Lightroom van Adobe laten zien en uitleggen en andere alternatieven hiervoor bespreken en uitleggen.

“We gaan schrijven met licht!”

Cursus is incl. koffie/thee en lunch.

Datum: zaterdag 8 juni 2019 van 10:00 uur t/m 15:30 uur.

Locatie: Cosy Cosas, Haagweg 92, 2282 AE Rijswijk

Prijs: €99,00

 

Meenemen:

  • Dig. Camera
  • Schrijf materiaal
  • Eventueel laptop met lightroom o.i.d.
WhatsApp WhatsApp me